Bedrijfsinformatie

Oost Ouddorp bedrijfsinformatie

Het in Ouddorp gevestigde transportbedrijf Oost Ouddorp werkt voor aannemers in de wegenbouw. Het is een solide bedrijf dat vrijwel alle materialen, die gebruikt worden in de wegenbouw, kan transporteren.

Het is een echt familiebedrijf. In het jaar 1986 heeft de huidige eigenaar Kees Oost het bedrijf van zijn vader overgenomen. De oorsprong van transportbedrijf Oost Ouddorp ligt in het plaatsje Urk in de Noordoostpolder. Daar werkte de vader van de huidige eigenaar Kees Oost bij een bedrijf, wat met paard en wagen opereerde op het voormalige eiland. Later werden dumpvrachtwagens aangekocht bij het leger, welke werden ingezet bij de drooglegging van de polders. Tijdens de watersnoodramp in februari 1953 werd transportbedrijf Oost Ouddorp gevraagd om te komen helpen bij het dichtmaken van de dijken op Goeree-Overflakkee.

Met de opkomst van de Deltawerken was er voldoende werkaanbod in die jaren, en Oost Ouddorp is tot op de huidige dag blijven hangen op Flakkee. Het bedrijf is gestationeerd aan de binnenhaven van Stellendam. Vanuit deze locatie kunnen zowel de Zeeuwse eilanden als het havengebied van Rotterdam ruim binnen het uur worden bereikt. Het wagenpark van Oost Ouddorp telt momenteel elf vrachtwagens. De auto’s zijn alle uitgerust met specifieke inrichtingen voor de wegenbouw, zoals asfaltkippers, aandrijvingen variërend van 6×6 tot 10×8, en veelal uitgerust met een laadkraan. Deze combinatie van kipper / laadkraan is bij transportbedrijf Oost Ouddorp een echte specialisatie geworden. Alle materialen kunnen nu niet alleen getransporteerd; maar ook zelf geladen worden. Deze auto’s worden zowel bij asfaltwerken, alsook bij stratenmakers klussen bijzonder gewaardeerd. Het personeel van Oost Ouddorp heeft alle opleidingen gehad om goed, maar ook veilig te werken. Natuurlijk horen werkstukken zoals open schalengrijpers, stenenklemmen en palletvorken tot de standaarduitrusting van deze handige alleskunners.

Tijdens de winterperiode is Oost Ouddorp werkzaam voor Rijkswaterstaat bij de gladheids bestrijding. De strooiroutes voor welke volgens contract schoongehouden worden in de winter lopen van Ted Jansen plein Stellendam tot aansluiting N15 en een gedeelte van de N15 , Caland brug en de gevaarlijke stoffen route.

Transportbedrijf Oost Ouddorp wil aannemers in de wegenbouw graag van dienst zijn, en is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: 06-53109437.